Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löytyy vastauksia useimmin kysyttyihin tai muuten kiinnostaviksi todettuihin kysymyksiin ja mahdollisiin kritiikin aiheisiin.

Q: Kuka/mikä on inFINiSubs?
A:
Klikkaa Tietoa-linkkiä yläpalkista.

Q: Voinko liittyä inFINiSubsiin?
A:
Peruskääntäjille ryhmässä ei ole ollut lisätarvetta koskaan eikä ole vieläkään. Mikäli joku näistä kuitenkin kuulostaa juuri sinun pestiltäsi, voi olla, että pääset siten mukaan toimintaamme.

 • Oikolukija ja laaduntarkkailija. Tehtävänä on katsoa käännetty jakso läpi ja ilmoittaa sekä mahdollisista kielellisistä parannuksista että myös havaituista käännös-, kirjoitus-, ajoitus- ja settausvirheistä.
 • Kokenut typesettaaja. Kylttien ja muiden tekstien väkertäminen on mukavaa, mutta myös aikaa vievää hommaa – Soulweaverille jäisi paljon enemmän aikaa keskittyä kääntämiseen, jos ei tarvitsisi olla aina samalla kiire settauksien valmistumisesta. Huomaa, että emme kuitenkaan aio tinkiä laadusta, joten tähän tehtävään ei oteta ketään ilman koetta. Mocha-, Blender- tai vastaava osaaminen pakollista.

Jos koet täyttäväsi jommankumman tunnusmerkit ja olet kiinnostunut, ota yhteyttä Soulweaveriin Discord-palvelimellamme – linkin löydät yläpalkista.

Autamme myös mieluusti uusia ryhmiä jaloilleen, mikäli omien projektien aloittaminen kiinnostaa. Tässäkin tapauksessa paras keino päästä eteenpäin on huudella Soulweaverille Discordissa.

Q: Voinko ehdottaa käännettäviä sarjoja?
A:
Aiomme lähinnä pitäytyä omasta mielestämme mielenkiintoisissa sarjoissa motivaation säilyttämiseksi. Yhden jakson työstäminen vie pitkän aikaa, joten samaa materiaalia tulee tahkottua useita kertoja läpi. Tylsän sarjan kanssa se olisi erittäin uuvuttavaa. Lisäksi sarjaprojektit ovat tupanneet meillä kestämään parikin vuotta, joten ei ole juuri järkeä levittää jo ennestään rajallisia resursseja entistä ohuemmin kullekin käynnissä olevalle idealle. Ehdotuksia saa toki pistää, mutta toteutumisesta ei ole mitään takeita. Lisävaatimuksena on, että sarjasta on ainakin yksi englanninkielinen käännös alusta loppuun (jos sarja on loppunut) tai sitä käännetään aktiivisesti (jos sarja on meneillään).

Ryhmän perustamisen yksi tarkoitus oli myös laajentaa suomenkielisen animen tarjontaa mahdollisimman paljon. Jos siis jokin ryhmä on jo jonkin sarjan kääntänyt suomeksi tai sarjalla on yleisesti saatavilla olevat viralliset tekstitykset, on todennäköistä, ettemme ryhdy sitä kääntämään. Englanninkielisissä piireissä Crunchyroll, Amazon ja kumppanit ovat lyöneet itsensä niin vahvasti valtavirtaan, että valtaosa kausien sarjoista saa ainakin yhden käännöksen, mutta suomen kielellä sarjoja ei juuri Netflixin ulkopuolella näy eikä suomenkielinen käännösskenekään enää ole kovin hyvässä hapessa – tietääksemme olemme ainoa jäljellä oleva käännösryhmä – minkä takia suomeksi tekstitetty sarja on ennemminkin poikkeus kuin sääntö.

Q: Paljonko yhden jakson tekeminen alusta loppuun vie aikaa keskimäärin?
A: Vaikuttavia tekijöitä on aika monta, mutta jonkinlaisia suuntaa-antavia arvioita lienevät 30–80 tuntia nyt jo historiaan jääneellä perinteisellä tarkalla tyylillämme ja 8–15 tuntia kevyemmän tarkistusprosessin projekteissa, jaoteltuna kutakuinkin seuraavasti. Elokuvien kohdalla arviot voi kertoa noin viidellä.

 • Enkoodaus vie selvästi enemmän aikaa tietokoneelta kuin ryhmäläisiltä. Käytämme suodatinmäärällisesti hyvin kevyitä AviSynth-skriptejä, joten niiden luominen toisten pohjalta vie ehkä enintään kymmenen minuuttia jaksoa kohden.
 • Käännökseen kuluva aika riippuu ensisijaisesti jaksossa olevan puheen määrästä – tyypillisesti rivejä on väliltä 250–400 jaksoa kohden. Myös hankalasti kääntyvät kohdat aiheuttavat hidastelua, kun taas esimerkiksi FMA:n tapauksessa mangasuomennoksen referointi nopeutti kääntämistä. Tähän vaiheeseen kuluu noin 4–6 tuntia.
 • Ajoitukseen kuluu niin ikään jonkin verran enemmän aikaa, jos rivejä on paljon, mutta vaikutus on jokseenkin pienempi. Olemme tähän saakka käyttäneet kaikissa projekteissa pohjana toisen ryhmän ajoitusta, joten ajoituksen tehtävänä on ollut lähinnä korjata alku- ja loppukohdat sopimaan omaan enkoodiimme sekä välillä sovittaa rivitystä ja repliikkien jakoa käännöksen mukaan. Ajoitukseen kuluu noin 1–1,5 tuntia.
 • Typesettingin vaatima aika heittelee erityisen paljon. Joissain jaksoissa käännettäviä kylttejä, käyttöliittymiä, kirjoja, julisteita, ym. ei ole lainkaan ja toisissa taas paljonkin (ks. esim. Clannadin festivaalijaksot ja Susilapset-elokuva). Välillä aikaa kuluu myös tekstien käännösten selvittämiseen, sillä monissa tapauksissa yksikään lähdekäännös ei ole viitsinyt kääntää niitä. Pyrkimys on tekstittää kaikki, mikä mahdollista, mutta joissain tapauksissa tiettyjen kohtien typesetting on silti jätetty väliin, jos siitä saatavan hyödyn suhde tekemiseen kuluvaan aikaan jää liian matalaksi tai jos typesettingiä ei vain ole mahdollista tehdä järkevän näköiseksi. Aikaa typesetting vie 0–∞ tuntia.
 • Karaoke kuuluu loogisesti sekä osaksi ajoitusta että typesettingiä, mutta siihen täytyy tietenkin kuluttaa aikaa vain murto-osassa jaksoja. Tehosteiden säätäminen kohdilleen voi joskus vaatia enemmänkin tunkkaamista. Karaoken tekeminen hoituu noin 2–5 tunnissa per kappale.
 • Oikoluku ja editointi on meillä perinteisesti ollut melko raskas vaihe, sillä siinä on yritetty puristaa kaikki outoudet pois käännöksestä joka kohta suurennuslasin kanssa tutkimalla. Siihen on kulunut yleensä kauan aikaa, arviolta 15–40 tuntia per naama. Kevyen tarkistuksen projekteissa tässä vaiheessa katsotaan lähinnä jakso pariin kertaan läpi ja keskustellaan kevyesti niistä muutamista kohdista, jotka mahdollisesti hiersivät; tähän kuluu aikaa 1–2 tuntia per henkilö.
 • Paketointi ja julkaisu kaikkine pikkunäpräysvaiheineen vievät noin tunnin. Vaiheisiin kuuluvat tekstitystiedostosta käännöksen lähdetekstien poistaminen, kappalejaon tekeminen, tiedoston kasaaminen MKVToolNixillä, fonttiliitteiden tarkistus kontrolliympäristössä, torrentin luominen ja lähettäminen AniDexiin, tiedoston lähettäminen kahdelle eri palvelimelle talteen, julkaisukuvan valitseminen, julkaisuviestin kirjoittaminen, latauslinkki- ja projektisivujen päivittäminen sekä tiedoston tietojen lisääminen AniDB-sivustolle.

Q: Ette ole julkaisseet mitään pariin kuukauteen. Lopetitteko kääntämisen?
A:
Todennäköisesti olemme vain muiden asioiden kanssa kiireisiä. Koulutyöt (sikäli, kun niitä vielä on), ihan oikeat päivätyöt, kiinnostusasteen vaihtelu, uudet julkaistut pelit ja muut vastaavat seikat voivat viedä huomion muualle väliaikaisesti, mutta emme ole aikeissa lopettaa kääntämistä. Kannattaa myös seurata sivupalkin tilanneraportin muutoksia, sillä olemme ainakin tähän mennessä pitäneet sen hyvin ajan tasalla. (Huomaa, että sivupalkki ei tällä hetkellä näy mobiiliteemassa.)

Ellen ole kirjoittanut uutista, jonka mukaan inFINiSubs on lopetettu, olemme edelleen elossa 🙂

Q: Mikä ihmeen mkv-tiedosto? Eihän tätä voi avata Windows Media Playerilla!
A:
Matroska-säiliö on avoin säiliömalli monenlaisen median yhteen nippuun paketoimiseen. Yleensä sitä käytetään nimenomaan videotiedostojen kanssa. Windows Media Player ei niitä ilman ylimääräisiä koodekkeja avaa, eikä sen tarvitsekaan. Windows-käyttäjille suosittelemme Media Player Classic Home Cinemaa, sen pitäisi avata mukisematta kaikki julkaisumme ilman mitään ylimääräisiä latauksia. IINA on macOS-soittimista tällä hetkellä itse parhaaksi kokemani, ja Linuxin puolellakin mpv-johdannaisten soittimien pitäisi olla oikein hyviä vaihtoehtoja.

Q: Video tahmaa ja ääni katkoilee, mikä on?
A:
On erittäin epätodennäköistä, että vika olisi itse tiedostossa. Luultavasti koneesi on sen verran vanha, ettei se jaksa pyörittää videoita kunnolla. 10-bittisille videoille ei ole useimmilla näytönohjaimilla tarjolla laitteistokiihdytystukea, mutta ei niiden toistamiseen vaadita enää näin 2010-luvun loppupuolella mitään keskiluokkaa erikoisempaa tietokonetta. 8-bittisillä videoilla (meillä vain Gosick ja Sangatsu no Lionin musiikkivideo) kannattaa ensiksi tarkastaa, että laitteistokiihdytys on käytössä, mikäli sitä tuetaan (silloin esimerkiksi Windowsissa MPC-HC:n alalaidassa näkyy ”Playing [DXVA]”).

Joissain tapauksissa tahmaaminen saattaa johtua myös tavallista raskaammista typesetting-kohtauksista. Näihin kuuluvat mm. taustalla näkyvät kyltit, paperit ynnä muu kuvassa valmiiksi ollut käännettävissä oleva tekstisisältö. Erityisen raskaita ne ovat silloin, kun mukana on liikettä tai näkyvä alue muuttuu jatkuvasti, esimerkiksi hahmon kävellessä julisteen ohi. Nykyaikaisilla tietokoneilla niidenkin pitäisi kuitenkin olla sujuvia varsinkin tehokkaita tekstitysmoottoreita käytettäessä; MPC-HC:n yhteydessä paras vaihtoehto on xy-vsfilter/XySubFilter, mutta sen sisäänrakennetullakin moottorilla pitäisi päästä pitkälle.

Q: Mitä koodekkeja tiedostoissa käytetään?
A:
Jos vain meistä on kiinni, kaikki julkaisut tulevat olemaan videokoodekiltaan h.264 (tunnetaan myös nimillä MPEG-4 Layer 10 ja AVC eli Advanced Video Coding) tai h.265 (tunnetaan hyvin laajalti nimellä HEVC, High Efficiency Video Coding) ja äänikoodekiltaan AAC (Advanced Audio Coding) tai joskus FLAC (Free Lossless Audio Codec). Ääniraitojen kanavien määrä säilytetään yleensä samana kuin alkuperäisjulkaisussa (5.1 Surround tai 2.0 Stereo). Valtaosa julkaisuistamme käyttää videokoodekkien 10-bittistä enkoodausprofiilia, jonka tuen puuttuminen on työpöytämediasoittimissa ennemmin poikkeus kuin sääntö.

Käytännössä video- ja äänikoodekkeja yhdistellään uusissa projekteissa seuraavalla tavalla:

 • Kaksi videoresoluutiota: Korkeammassa (1080p) käytetään HEVCiä ja FLACia, matalammassa (720p) AVC:tä ja AAC:tä.
 • Yksi videoresoluutio: Julkaistaan vain yksi tiedosto, jossa käytetään todennäköisesti HEVCiä ja FLACia. Tällä hetkellä kaikki yksiresoluutioiset sarjat ovat kuitenkin alkaneet aikana ennen kuin otimme HEVCin käyttöön.

Vanhemmissa sarjoissa on nähty muitakin yhdistelmiä; mm. Clannad julkaistiin pelkällä AAC-äänellä.

Q: Minkä kokoisia julkaisut ovat resoluutioltaan?
A: Sarjoista, joiden Blu-ray-julkaisut ovat mielekkään näköisiä, julkaistaan sekä 1080p- että 720p-versiot. Muutoin on tyytyminen pelkkään 720p:hen. Jos tarjolla on vain SD-laatuista lähdemateriaalia, emme tietenkään lähde upscalen synkälle polulle, vaan julkaisemme kiltisti 480p:nä.

Q: Minkä kokoisia julkaisut ovat tiedostokooltaan?
A: Aiemmissa jaksoissa käytettiin vakiobittinopeuksia, jolloin jaksojen tiedostokootkin olivat miltei vakioita, mutta nykyään jaksojen ja elokuvien videoraita enkoodataan vakiolaatukertoimen (CRF) mukaisesti. CRF-pohjainen enkoodaus pyrkii vakioimaan havaittavan laadun valitun kertoimen perusteella. Sarjoissa, joista julkaistaan useampi versio, käytämme 1080p-julkaisuissa CRF 19:ta (h.264) / CRF 20:ta (HEVC) ja 720p-julkaisuissa taas CRF 22:ta; mikäli jaksosta julkaistaan vain yksi versio, käytetään siinä kuitenkin resoluutiosta riippumatta 1080p:n kaltaista kerrointa. Esimerkiksi tavallisissa puhekohtauksissa hyvään laatuun riittää pieni bittinopeus, mutta paljon liikettä sisältävät kohtaukset vaativat paljon enemmän, joten keskimääräinen tiedostokoko riippuu hyvin paljon sarjasta.

Äänen osalta korkealaatuisimmassa julkaisussa käytetään häviötöntä FLAC-formaattia silloin, kun se on mahdollista. Jotkin aiemmat sarjat aloitettiin käyttämällä 1080p-versiossakin AAC-ääntä ja niissä ei vaihdettu formaattia kesken kaiken, mutta säännön pitäisi päteä kaikkiin uusiin aloitettuihin sarjoihin. Muissa julkaisuissa käytetään aina AAC-ääntä, joka enkoodataan laatukertoimella Q = 0.55.

Tilastollisesti esimerkiksi Clannadin toisen puoliskon keskimääräinen jakson enkoodin koko (ilman tekstitystä ja mukaan liitettyjä fontteja) on noin 460 Mt (1080p) / 215 Mt (720p). Toimintapainotteisemmassa sarjassa koot olisivat suuremmat.

Q: Sarjan X jaksosta Y on repliikki Z kääntämättä!
A:
Joskus englanninkielisistä lähdekäännöksistämme puuttuu repliikkejä (näin on jo käynyt!). Tällöin yritämme löytää sopivan käännöksen muista julkaisuista, mutta on hyvin mahdollista, että esimerkiksi muita englanninkielisiä käännöksiä ei ole emmekä osaa kääntää repliikkiä itse tai ettemme huomanneet puutosta.

Q: Sarjan X jakso Y on käännetty kehnosti/väärin!
A:
Virheitä sattuu, emmekä mekään ole mitään täydellisiä sanataitureita. Pyrimme tietenkin saamaan jaksojen teksteistä mahdollisimman luonnollisia, mutta joskus se on vaikeaa esimerkiksi kulttuurierojen takia (suomen kielestä ei löydy kovin hyviä vastineita kaikille japanin kielen lukemattomista kohteliaisuuskiekuroista). Väärät käännökset voivat johtua joko omasta virheestämme tai lähdekäännöksen virheestä, enkä epäile, etteikö jossain kohdissa voisi olla monikäsitteisyyksiäkin tulkittu väärin. Objektiivisista virheistä saa ilmoittaa, ja jos niitä löytyy ylimäärin, julkaisemme uuden version.

Q: Sarjan X alku- tai loppulaulun sanat ovat aivan päin mäntyä!
A:
Laulujen sanojen kääntäminen on erittäin vaikeaa ja monikäsitteistä. Toisin kuin englannista suomeksi kääntäessä, japanista käännetyistä sanoituksista löytyy poikkeuksetta useita versioita, jotka eroavat toisistaan joskus hyvinkin paljon. Yritämme itse koota mahdollisimman ehjän kuuloiset sanoitukset, mutta sen myötä tarkkuus saattaa kärsiä.

Q: Sarjan X laulujen romajiteksteissä tai kanjeissa on virhe tai sanarajat ovat väärin!
A:
Yleensä käytämme virallisista lähteistä (sinkkujen lehtiset ym.) saatavia kanjisanoituksia. Aivan uusien sarjojen kohdalla (mikäli sellaisia vielä jossain vaiheessa päädymme kääntämään) virallisia sanoituksia ei kuitenkaan ehkä vielä ole saatavilla, jolloin sanat perustuvat täysin lähdekäännösryhmän kääntäjän kielikorvaan.

Q: Laulun romajissa lukee e, ryhmällä X lukee he.
A: Japania voi romanisoida monella tavalla, eikä niistä yksikään ole sen oikeampi kuin muut. Käyttämässämme romanisointimenetelmässä tavut は, へ ja を kääntyvät niiden tyypillistä lausumista vastaaviin muotoihin wa, e ja o, kun ne esiintyvät partikkeleina. Tavallisesti ne luetaan ha, he ja wo, mikäli ne esiintyvät sanojen sisällä, ja ainakin kahden jälkimmäisen osalta tavallisilla lukuasuillakin on kannattajansa. Samanlaisia eroja saattaa löytää muistakin tavuista: esimerkiksi づ, zu, romanisoidaan joskus muodossa du tai dzu.

Q: Miksi ihmeessä teette karaokeja? Ne ovat jo pois muodista!
A:
Ne eivät sinänsä häiritse ketään (luulisin?), niiden tekeminen on hauskaa ja toteutamme ne täysin tekstitysraidassa koskematta itse kuvamateriaaliin, joten jos ne häiritsevät, ne pystyy joka tapauksessa kytkemään muiden tekstitysten mukana pois kappaleiden ajaksi.

Q: Sarjassa X käytettiin nimien arvoliitteitä (honorific; -san, -chan, -kun, jne.), mutta sarjassa Y ei.
A:
Arvoliitteet ovat japanin kielessä olennainen osa ihmisten välisessä kanssakäymisessä ja niihin sisältyy usein hienovaraisia nyansseja, joita ei kovin helposti saa muilla tavoin siirrettyä käännökseen. Esimerkiksi Summer Warsissa yhden kohtauksen merkitys muuttui hieman virallisessa julkaisussa, koska siinä ei voitu enää puhua eri arvoliitteen käyttämisestä, mutta muokkauksissamme kyseinen kohtaus korjattiin entiselleen. Yleensä käytämme siis arvoliitteitä. Valinta kuitenkin tehdään tapauskohtaisesti, joten jos jossain sarjassa tai elokuvassa niiden välttäminen vaikuttaa hyödylliseltä, sitten ne jätetään pois.

Q: Tekstityksen fontti vaihtui kesken sarjan, miksi?
A:
Näin ei pitäisi käydä missään julkaisussamme, joten luultavasti kyse on siitä, että Matroska-tiedostoon on unohtunut liittää käytetyt fontit. Näissä tapauksissa julkaisemme uuden version niin pian kuin mahdollista, kunhan ensin ilmoitat ongelmasta. Mahdollista on myös, että käytät Haalia ja katsoit jaksoa, jonka julkaisimme ennen kuin saimme tietää, että OTF-fontit eivät toimi sen kanssa.

Q: Clannadin introssa lukee Fuko Ibuki, tekstityksessä käytetään nimeä Fuuko. Miksi?
A: Japanilaiset tuppaavat romanisoimaan pitkät vokaalit usein lyhyinä. Virallinen lausuma-asu nimelle on kuitenkin pitkällä U-kirjaimella, joten käytämme luonnollisesti sitä. Lisäksi intron nimet on käännetty länsimaiseen muotoon, mutta käytämme tekstityksissä aina alkuperäistä Sukunimi Etunimi -järjestystä. Tässä päätöksessä pysyttäydymme edelleen, vaikka alkuperäisen visual novelin virallinen englanninkielinen käännöskin käyttää näitä lyhytvokaalisia versioita.

Q: Mitä kaikkia hahmoja inFINiSubsin yläpalkin bannereissa esiintyy?
A:
Todennäköisesti ajantasaisen bannerilistan hahmoineen löytää täältä päin. Jokainen bannerien hahmo esiintyy ainakin yhdessä käännösprojekteistamme.

 1. 1 >Advanced Audio Coding (AAC)< is a standardized, lossy compression and encoding scheme for digital audio. Designed to be the successor of the MP3 format, AAC generally achieves better sound quality than MP3 at similar bit rates.

  2 mirrorcreator? no eipä paljon mahdollisia julkaisujen käyttäjiä oteta huomioon… Hyvä että on linuxit noscriptit sun muut… Tosin scriptien ja paskan pakottaminen pelkkien linkkien saamiseen ei ole koskaan hyväksi.

  3 Doki lähdemateriaalina /facepalm

  • 1) Sen siitä saa, kun yrittää ulkomuistista vääntää juttua :p Korjaan.
   2) En ole itse havainnut Mirrorcreatorissa mitään vikaa kuten eivät myöskään muut (pari) lataajaa. Skriptien pakotus ei tietenkään ole kovin mukavaa, mutta sitä joutuu tänä päivänä tekemään niin monessa muussakin paikassa (itsekin käytän NoScriptiä). Ja onhan tuossa nuo torrentit, näyttää tällä hetkellä olevan kaikilla jaksoilla vähintään kaksi seediä.
   3) Kohdistuuko nyt kritiikki nimenomaan ryhmään? Olen ollut aina sitä mieltä, että subien ”laatu” on pitkälti mielipidekysymys. Suosin itse ihan yleisesti Dokin julkaisuja omista syistäni, enkä ole pitänyt niitä mitenkään huonoina tai (kontekstista päätellen) epätarkkoina. :p

 2. GG on joskus trollannut Dokia käännösvirheiden takia. Itse en ole ryhmää seurannut DVD- ja Bluray-rippejä lukuunottamatta, joten paha sanoa. Kaikkea GG:n sanomaa ei kylläkään kannata aina uskoa suoralta kädeltä. Muutenhan Frostiikin olisi paska ryhmä.

  Aloitan viimein tässä viikonloppuna kaluamaan julkaisujanne. Unohtui kokonaan kaiken muun keskellä.

  http://www.ggkthx.org/2010/09/15/this-is-what-quality-fansubbing-looks-like/

 3. Doki on sen verran suuri ryhmä, että uskoisin käännösten laadun vaihtelevan melkoisesti; riippuu erittäin vahvasti siitä kuka on kääntäjänä (sitten myös käännösten tarkastajat, oikolukijat jne). Ei Dokin käännöstä tästä sarjasta voi tuomita tutustumatta siihen tarkemmin. ”Käännöksen laatu” sekä on että ei ole mielipidekysymys, sillä laatua voi arvioida mutta useimmat eivät siihen pysty. Laatua ei voi järkevästi arvioida ilman ERINOMAISTA lähde- ja kohdekielen hallintaa ja käännökseen perehtymistä. Kääntämisen periaatteistakin on hyvä tietää, kuten myös hyvän käännöksen piirteistä. Tuskin kovin montaa nämä kriteerit täyttävää henkilöä löytyy. Tavan katsoja pystyy tunnistamaan korkeintaan aivan susipaskan käännöksen. Itse naamapalmutan melkeinpä aina, kun näen jonkun arvostelevan jonkun ryhmän käännöksiä. Kattavat perustelut kehiin, jos haluatte jotain arvostella. Soulweaver on läheisimmissä kosketuksissa noiden käännösten kanssa, joten hänellä on paras mahdollisuus arvioida käännöstä – erinomainen lähdekielen hallinta vain puutuu. Yksi syy useamman käännöksen käyttämiseen lähteenä on, että huomaa helpommin enkkuryhmien tekemät yksittäiset käännösvirheet. /randomyörant

 4. lollopop

  Ootteko nähnyt Sword art online animen? Jos ootte nii aijotteko kääntää sitä? Jos ette niin suosittelen! Ihan mahtava anime 😀

 5. Haluaisin ehdottaa Made in Abyssin kääntämistä. Uskon että tällä olisi katsojiakin. Hyviä arvosteluja saanut lukemieni perustella ja mitä kuullut muilta. Tällä hetkellä tullut ulos yksi seasoni mutta uskon jatkuvan vielä

  • Made in Abyss oli omasta mielestänikin mieluisa sarja ja siksi se löytyykin jo sisäiseltä (pitkältä) toivelistaltamme 🙂 Toinen kausi on tosiaan kuulemma tulossa, mutta saa nähdä, milloin.

   Olin ajatellut lukevani ensin alkuvuodesta alkaneen enkkumangajulkaisun niin pitkälle kuin mahdollista, mutta katsotaan, tulisiko jossain kohtaa hyvä rako päästä sen kimppuun jo aiemmin :p

 6. Mahtava juttu :3! Jään odottelemaan~

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: